Raamattu

RAAMATTU (10. 12. 2023)

Alustus: Marja Puikkonen

Alustus sisälsi erinomaisen koosteen Raamatun sanoman tuomisesta ihmiskunnan käyttöön. Raamattu  on edelleen eniten julkaistu kirja.


Keskustelussa todettiin, että Raamattu on enemmän, kuin paperinen tai sähköinen esine, josta Raamattua luetaan. Raamatun sana eli Jumalan sana pysyy ikuisesti, se ei katoa silloinkaan kun "maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat". Olennaisinta ei ole, mistä Raamattua luetaan, vaan miten sen sisältämää sanomaa julistetaan. Liian usein Raamatun julistetaan opettavan asioita, joita se ei todellisuudessa opeta. On eri asia tukea jotakin oppia Raamatulla kuin julistaa puhtaasti Raamatusta esiin nousevia totuuksia. Melkeimpä minkä tahansa harhaopin puolustamiseksi voi löytää irrallisia Raamatun jakeita, vaikka kyseinen oppi on selkeästi Raamatun ilmoituksen kanssa ristiriidassa.

Keskustelussa puolustettiin myös "perinteisen" paperisen Raamatun käyttöä. Eihän aina ole sähköäkään saatavissa. Juhlallisiin perinteisiin on kuulunut mm. vihkiraamatun ojentaminen tuoreelle avioparille. Myös ehtoollisen asetussanojen lukeminen paperisesta versiosta koettiin juhlallisesksi.

Todettiin, että on syytä olla kiitollinen, että nykyisin Raamattu on saatavilla eri käännösversioineen myös sähköisenä. Mieleen noussut raamatunjae on helppo etsiä kännykällä tai tietokoneella. Myös erilaiset kommentaarit ovat saatavilla sähköisten välineiden avulla. Näin ei jäädä ominen mielipiteiden varaan Raamattua tutkiessa. "Raamattu avautuu yhdessä" periaate toteutuu jonkin verran näinkin.

Evankelioimisen kannalta sähköinen Raamattu on joskus ratkaisevan tärkeä: Raamattu kulkeutuu sähköisenä hyvinkin pienessä koossa, sinnekin mihin painettua versiota on mahdoton kuljettaa! Uskoontulleille on helppo osoittaa, että nykyään Raamattu on aina varsinkin nuorten taskussa. Siellä on myös omakohtaisia todistuksia uskoon tulosta.